Account IconLogin|Sign Up
Go BackRavna Gora

Ravna Gora Season 1

Here's where to watch every episode of Ravna Gora season 1. Mouseover or tap an episode to see where to stream it. Click or tap the play icon to stream it on the best available service.
Season 01, Episode 01 Napad

S01 E01

Nov 10, 2013
view more

Napad Nov 10, 2013

Not Available
Season 01, Episode 02 Slom

S01 E02

Nov 17, 2013
view more

Slom Nov 17, 2013

Not Available
Season 01, Episode 03 Sunovrat

S01 E03

Nov 24, 2013
view more

Sunovrat Nov 24, 2013 U selu Planinica, na prostranoj njivi obasjanoj suncem, radi cela porodica Taralića. Najednom, deda Obrad opazi kako se iznad njive, prema obodu brda, pomalja silueta čoveka. Iz dubine dolazi muškarac u vojničkoj uniformi, gura bicikl pored sebe, na guvernali mu visi vojnički karabin. Negde u Slavoniji, u rano aprilsko jutro 1941. godine, rastrojene čete 41. pešadijskog puka kraljevske vojske su u povlačenju. Sa lošim vestima i još gorim stanjem na frontu, vojska se sve više rasipa. Međutim, malobrojni, vođeni vojničkom čašću i patriotizmom, ipak shvataju da moraju da krenu u odlučnu borbu protiv okupatora. Kuje se novi plan za odbranu otadžbine.

Not Available
Season 01, Episode 04 Pukovnik

S01 E04

Dec 1, 2013
view more

Pukovnik Dec 1, 2013 Na nemačkoj kontrolnoj barikadi tiska se mnoštvo sveta. Izbeglice, ratni stradalnici, kao u mimohodu, prolaze pored stražara. Oficir u ustaškoj uniformi bahato i gnevno, legitimiše svakoga od njih. U raštrkanoj koloni, sa kišnom pelerinom preko leđa, pognute glave hoda Rudolf Ukmar. U ovoj epizodi po 1. puta vidimo Pukovnika čiču Dražu Mihajlović...

Not Available
Season 01, Episode 05 Kama

S01 E05

Dec 8, 2013
view more

Kama Dec 8, 2013 U toploj aprilskoj noći u Beogradu, vlada policijski čas. Krcun, u stanu na Kalenegdanu, po nalogu Partije, instruira mlade skojevce. U starom blatnjavom fabričkom krugu, gomila ratnih zarobljenika se tiska u gužvi. Nemački vojnici guraju unezverene ljude u žičane torove. Sa grupom zarobljenih, iz kamiona, uz viku i dreku, Nemci izbacuje novopridošle. Iz prikolice izlazi potpukovnik Rudolf Ukmar. U bosanskom selu, u dvorištu stare ciglane, pukovnik Mihailović sa saborcima odlučuje o sudbini dvojice zarobljenih Muslimana.

Not Available
Season 01, Episode 06 Drina

S01 E06

Dec 15, 2013
view more

Drina Dec 15, 2013 U rano jutro, na uzvišenju iznad reke, zagledani u Drinu, stoje pukovnik Mihailović i njegovi saborci. Došao je momenat da se pređe u Srbiju. Najednom, iz dna kolone prema šumi, začuše se nepoznati glasovi. Krupnim koracima, odvažno i snažno, prema njima hoda grupa uniformisanih i naoružanih lica.S druge strane Drine, u Mionici, Vukadin i Radmila užasnuti prisustvuju nemilom događaju. Nemačka patrola nasilno upada u šnajdersku radnju gospodina Julijusa Avrama. Odjekuje vika nemačkog oficira. Nekoliko isprekidanih rafala iz automata uznemiri jato golobova na obližnjem crkvenom zvoniku.U Beogradu, na topčiderskoj železničkoj stanici, Nemci, kao robu, sortiraju zarobljene oficire i vojnike. Na drugom koloseku, sa prozora putničkog vagona krcatog raznim svetom, viri glava Žarka Taralića, smrknutog i bledog.

Not Available
Season 01, Episode 07 Tara

S01 E07

Dec 22, 2013
view more

Tara Dec 22, 2013 U kasno majsko popodne, u dvorište Taralića upada nemačka patrola. U kamion krcat muškarcima, ubacuju Stanoja Taralića. Živana bespomoćno trči za mužem, dok Vukadin i Žarko, skriveni, posmatraju nemili prizor. Hoće li uspeti da se odupru porivu i ostanu neprimećeni. Pukovnik Draža Mihailović sa svojim saborcima nastavlja prema Srbiji. Prva stanica planina Tara, selo Zaovine - kafana Kod Kodeta Janjića. U gluvo doba, čuje se lupa na vratima. Zatečeni nenadanom posetom, Janjići primaju na konak kraljevsku vojsku, ne znajući da se među njima krije okoreli zločinac. Milisav sluti nevolju...

Not Available
Season 01, Episode 08 Tito

S01 E08

Dec 29, 2013
view more

Tito Dec 29, 2013 Na peronima zemunske železničke stanice je mnogo sveta. U masi stoji Krcun. Pored njega je Davorjanka Paunović, a sa njom i Veselinka Malinska. Dočekuju gosta, koji izlazi iz vagona upravo pristigle kompozicije voza Zagreb-Beograd. Laganim korakom, kao da čeka da bude primećen, na peron stupa čovek pedesetih godina u elegantnom odelu - Josip Broz Tito.Istog tog majskog dana, u selu Zaovine na Tari, Milisav Janjić, u punoj ratnoj opremi, sa redenicima preko ramena, kreće prema proplanku na kojem se već postrojava odred predvođen pukovnikom Dražom Mihailovićem. Onda mu nešto privuče pažnju. Kao da začu jauk sestre Marice. Prizor koji zatiče na potoku, nagoni ga da skine pušku sa ramena. Odjednom se prolomi pucanj i začu povik: Marice!!!

Not Available
Season 01, Episode 09 Naboj

S01 E09

Jan 5, 2014
view more

Naboj Jan 5, 2014 Noć i magla. Dok umorna kolona konja, natovarenih mazgi i ljudi promiče proplankom, iz daljine se začu snažno prolamanje gromova, a onda, odjednom mitraljeska paljba. Dražini vojnici zalegoše u zaklon, ne znajući odakle, ni ko ih napada.Na napuštenom nasipu nedaleko od Zemuna, stoji grupica mladića. Čekaju nekoga. Među njima su Ranković, Đilas i Koča Popović. Nedaleko od njih, iz automobila izlazi Krcun, za njim Malinska, a onda Josip Broz. Dolazi na tajni partijski sastanak.

Not Available
Season 01, Episode 10 Ravna Gora

S01 E10

Jan 12, 2014
view more

Ravna Gora Jan 12, 2014 U poslednjoj desetoj epizodi "Ravne gore", čija se radnja odvija sredinom meseca maja 1941. godine, Stanoja Taralića zatičemo u nemačkom zatvoru u Ljigu. I dok streljački vod pred njegovim očima kosi dvojicu osuđenika, žandarmerijski kapetan ulazi u zatvorsku ćeliju i držeći spisak u rukama, čita upravo njegovo ime. A u selu Struganik, u rodnoj kući vojvode Živojina Mišića, njegov sin Aca Mišić dočekuje svog starog ratnog druga, pukovnika Dragoljuba Mihailovića. Čeka se konačna odluka: hoće li se major Mišić pridružiti Draži i Brzom odredu.

Not Available